1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

5 θεατρικά σχήματα από 5 Δήμους της Αττικής... 

Οι Ο.Τ.Α. δραστηριοποιούνται έντονα και στον πολιτιστικό τομέα. Έτσι οι Δήμοι Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Μαραθώνα, Ρέντη και Ταύρου, (που είχε και την πρωτοβουλία) και με τη στήριξη της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. διοργανώνουν για πρώτη φορά το «1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου» .
Ένα μη διαγωνιστικό Φεστιβάλ που σκοπό έχει την προώθηση της τέχνης του Θεάτρου και ιδιαίτερα του Ερασιτεχνικού, όπου αποτελεί την πιο αγνή μορφή ένδειξης αγάπης για το Θέατρο . Στο 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συμμετέχουν 5 θεατρικά σχήματα, από 5 Δήμους της Αττικής και καταδεικνύει το πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα του Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Μια συμβολή που προάγει την επικοινωνία μεταξύ των Δήμων μέσα από την Τέχνη και την παρουσία όλων των Τεχνών μέσα στο Θέατρο.

1o_diadimotiko

Η ιδιαιτερότητα αυτού του Φεστιβάλ είναι ότι τα Θεατρικά Εργαστήρια των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στις κεντρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις των Δήμων που συμμετέχουν στη συνδιοργάνωσή του. Ο μη διαγωνιστικός του χαρακτήρας, σκοπό έχει τη συνάντηση των ανθρώπων μέσα από κοινούς δρόμους έκφρασης και ψυχαγωγίας, χωρίς ανταγωνιστικές διαθέσεις.

Το ερασιτεχνικό θέατρο είναι πηγή ζωής, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, δεν αποκλείει άτομα, δίνει την δυνατότητα συμμετοχής, επιφυλάσσει για όλους ευχάριστες και χρήσιμες εμπειρίες.